Nincs megjeleníthető tartalom

A webhely használatával Ön elfogadja a sütiket, az oldal feltételeit és adatvédelmi szabályzatát!

Általános Szerződési Feltételek

Érvényes 2016. 08. 03.-től!

Az UiWeb.hu-t (uiweb.hu - továbbiakban oldal), al- és társoldalait, kapcsolódó szolgáltatásait és termékeit a székesfehérvári székhelyű Útirány Webmédia Bt. (továbbiakban üzemeltető, cég, vagy UiWeb) üzemelteti.
Jelen feltételek, amelyet az oldal használatával, bármely szolgáltatásunk, vagy termékünk megrendelésekor automatikusan elfogad, az oldal, illetve a megrendelt termék vagy szolgáltatás szöveges és egyéb képi tartalmára, programjára, forráskódjára, megjelenésére, alapelveire, a felhasználókról, vagy megrendelőkről esetlegesen gyűjtött adatokra, számítógépes hálózatára, a jogviszonyokra, a megrendelés menetére illetve egyéb kötelezettségekre vonatkozik.
Jelen szerződés előzetes értesítés nélkül változhat, érvényessége a fent megjelölt dátumtól kezdődik! Amennyiben már nem ért egyet a feltételekkel, úgy az oldalunk, szolgáltatásaink és termékeink használata már nem ajánlott.

Jelen szerződés az oldalt, valamint cégünk kapcsolódó szolgáltatásait és termékeit igénybe vevő felhasználó, illetve üzleti megállapodás keretében a megrendelő és az üzemeltető között jön létre.

Jelen szerődés nem kerül iktatásra, de digitális formában, a dokumentum kinyomtatása nélkül is érvényes!

Harmadik személynek nevezzük azt a személyt, vagy szervezetet, aki nem használója az UiWeb.hu egyik szolgáltatásának sem, csak járulékos vagy semleges szereplő a szolgáltatások működtetése vagy használata során.
Jelen szerződés megszüntetésére csak bírósági úton megszületett döntés esetén, vagy az UiWeb.hu oldal és a szolgáltatások használatának, feltételek alapján történő befejezésekor kerülhet sor.

Az üzemeltető ezen szerződés feltételeinek bármely pontjától eltérhet, amennyiben az nem érinti negatív hatással a felhasználókat vagy a megrendelőt!

Ebben a dokumentumban nem említett pontokról vagy témákról, a magyarországi és EU-s jogszabályok rendelkeznek.


Fotós, videós szolgáltatások

Cégünk kiemelt szinten foglalkozik fotós és videósmunkálatokkal. Ilyen munkák megrendelése és elvégzése esetén keletkezett nyersanyagra fenntartjuk a rendelkezés és tárolás jogát, de azt térítésmentesen nem adjuk ki sem a megrendelőnek, sem harmadik félnek. A megőrzött és tárolt nyersanyagokat, előzetes értesítés nélkül törölhetjük.
A munkálatok során elkészült fotós/videós végtermék tulajdoni és rendelkezési joga a megrendelőé, nyilvánosan közzéteheti és levetítheti, de csak vágatlan és tartalmilag eredeti formában.

Az általunk rögzített vagy feldolgozott képi vagy videóanyagot saját logónkkal elláthatjuk, saját promóciós munkákban, hirdetésekben felhasználhatjuk.

A megrendelő kifogásolhatja a(z) (újra)feldolgozott anyagok felhasználási módját, kérésére változtatnunk kell a nyilvános tartalmakon.

Ezen szolgáltatásunk vonatkozásairól a Szerzői jogok fejezetben még kitérünk.


Webes szolgáltatások

Cégünk megrendelésre, egyéni díjszabással készít weboldalakat és fejleszt egyedi, webfelületű szoftvereket. A konkrét megrendeléseket árajánlat előzi meg. Az árajánlatban foglalt árak változási jogát fenntartjuk, de törekszünk betartására.

A megrendelő kérheti papír alapú szerződés kötését, ellenkező esetben a megrendelővel folytatott megbeszélés szóbeli szerződésnek minősül. Cégünk automatikusan nem készít szerződéseket, de betartja a személyes kommunikáció során megbeszélteket.

A weboldalak és egyéb webfelületű szoftverek, egyéni projektek fejlesztése többszöri, minimum telefonos, de ajánlott személyes megbeszélés során kezdődik el. A fejlesztés állapotáról a felhasználó bármikor kérhet tájékoztatást. A honlap vagy egyéb webfelületű szoftver fejlesztése során látványterv készül, amit a megrendelő jóváhagyhat, vagy ízlés szerinti módosítását kérheti.
A fejlesztéshez a megrendelő köteles biztosítani a munkálatok elvégzéséhez szükséges képi vagy szöveges anyagokat, amiket a fejlesztő munkatárs igényel.

Meglévő weboldalak átalakításának vagy karbantartásának esetén a megrendelőnek biztosítania számunkra a kérdéses weblap fájlszintű, adatbázisos, valamint adminisztrációs felületű elérhetőségét.

Cégünk a munkái során gyűjtött anyagokat, kapcsolati adatokat, jelszavakat lementheti és tárolhatja, de a megrendelő kérésére köteles eltávolítanunk azokat az adattároló eszközeiről.

A webes fejlesztői munka során elkészült végtermék (fájlok, képek, programrészek), az amiért a megrendelő fizetett, a megbízó tulajdonát képezi. Bármikor kikérheti, és más szolgáltatónál tovább üzemeltetheti.
Ennek a végterméknek nem részei az UiWeb által fejlesztett keretrendszerek, mint a Stradus CMS és beépülő moduljai, az UiWeb Interface Services System és könyvtárai, valamint más megoldások, amiket az UiWeb bocsátott a projektben való használatra. Ezeknek a kiadásáról a fejlesztő maga dönt.

A fejlesztő, a megrendelői munka során fejlesztett algoritmusokat, programokat, egyedi megoldások más munkák során felhasználhatja.

Az UiWeb, a megrendelésre készített rendszereket és weboldalakat, hivatkozással referenciaként felhasználhatja, valamint működését bemutathatja. Ha ehhez a megbízó nem járul hozzá, külön jeleznie kell ezt a fejlesztők felé.


Tárhely szolgáltatások

Saját magunk által fejlesztett weboldalainkat, saját webes tárhelyen üzemeljük be, amennyiben ennek nincs egyéb technikai akadálya. Webtárhelyünkre közvetlenül, tehát nem webfelületen keresztül a felhasználók, illetve az ügyfeleink nem tölthetnek fel adatot. Szerverünkhöz nem biztosítunk közvetlen FTP vagy MySQL, sem egyéb más, nem webfelületű elérést (kivéve a készülő weboldal, vagy szoftver adminisztrációs felületetét).

Amennyiben igénybe veszi, a tárhely szolgáltatás éves alapdíja 5 000 Ft*. Ez nem tartalmazza a domain név éves díját, ami időszakos akcióktól és végzőtéstől függően változhat! A domain név aktuális árairől érdeklődjön kollégánknál!

Webtárhely szolgáltatásunk mellé díjmentesen biztosítunk 2 GB e-mail tárhelyet korlátlan számú postafiókkal, a megrendelt tárhelyhez kapcsolódó domain végződéssel. Az e-mail előfizető lehetősége szerint állítsa be levelezőprogramjába, hogy a szerveren ne maradjon levél, azok letöltése/elolvasása után, különben, ha megtelik a beállított kvóta, a levelezőfiók használhatatlanná válhat!
Kérésére a levelező fiókok tárhely kvótáját lépcsőzetesen növeljük!

A levelezés a felhasználó és az UiWeb kiszolgálója között titkosított csatornán keresztül történik, ÖNALÁÍRT tanúsítvány segítségével. Ha nincs lehetőség rá, használható nem titkosított kapcsolat is.
Levelezésre használt domain neveink DKIM aláírással el vannak látva, hogy megfelelően biztosítva legyen a levelezőszerverünk kiléte. Az Útirány Webmédia Bt. nem vállal felelősséget semmiféle kiszivárgott adatért, információért, aminek közlése során harmadik személy is szerepet játszott!


Domain név

A webes tárhely eléréséhez elengedhetetlen egy domain névre való előfizetés.
Az a személy vagy szervezet, aki megvásárolja a domaint, az a domain jogszerű tulajdonosává válik.

A domain nevek árai időszaktól és végződéstől függőek. A domain név meghosszabítása az előfizetett időszak lejárta után, mindig az aktuális ár alapján történik.

Cégünk nem domain regisztrátor, közreműködése csak kizárólag viszonteladói, illetve technikai jellegű.

A domain szerződési szabályzatot itt olvashatja.

Fizetés

Bármely szolgáltatásunk vagy termékünk megrendelésétől, és a megrendelés elfogadásától kezdve, a szerződés él, és a fizetési kötelezettség életbe lép, tehát a megrendelő visszalépése esetén is kiszámlázásra kerülhet az addig elvégzett munka, óradíj alapon (4 000 Ft/óra *).

Az a megrendelés, aminek a munka során minden feltétele, és a megrendelő igényei teljesülnek, az árajánlat alapján fizetési teljesítést igényel.

Bármelyik fél a szerződéstől csak abban az eseten állhat el, ha a szerződésben leírtak és a valóság mindkét fél számára kifogásolhatóak.

Szolgáltatásunk díjának kiegyenlítésére készpénzes vagy átutalásos fizetési mód áll rendelkezésére.

Előre kifizetett, időszakos szolgáltatás felmondása esetén, pénzvisszatérítésre nincs lehetőség.

* A feltüntetett árak magyar forintban értendők. Cégünk ÁFA körön kívüli társaság.


Igénybevétel és használat

Jelen fejezet az Útirány Webmédia Bt. oldalainak, termékeinek és szolgáltatásainak az elfogadható használatát határozzák meg.
Az Útirány Webmédia Bt. nem vállal felelősséget az általa készített weboldalakra utólag felkerült tartalmakért.

A felhasználó nem tölthet fel a weboldalára törvénybeütköző, vagy mások személyes jogát sértő, rasszista tartalmat.
Amennyiben ilyet tapasztal, kérjük küldje el nekünk emailben a kérdéses hivatkozást a webmaster (kukac) utirany.hu címre.

Tilos az UiWeb szerver vagy hálózat működésének negatív hatású befolyásolása, megzavarása, a kiszolgálástól való ellehetetlenítése, vagy az UiWeb által létesített biztonsági rendszer megkerülése, vagy kijátszásának megkísérlése.
A szerződésben foglalt, hálózatot vagy működést megzavaró tevékenység, spammelés, (d)dos- vagy brute force támadás legjobb esetben is a kezdeményező fél IP-címének feljelentését és végleges tiltását eredményezheti.

A jogosulatlan felhasználás, büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után. A(z) Útirány Webmédia Bt. követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.


Szerzői jog

Azzal, hogy belép az UiWeb oldalaira, megrendeli, vagy használatba veszi bármelyik terméket vagy szolgáltatást, elfogadja az alábbi feltételeket.

Az UiWeb webhelyein, termékeiben, az általa fejlesztett oldalakon vagy szolgáltatásaiban található tartalom (szöveg-, kép-, videóanyag), technológia és működési elv a(z) Útirány Webmédia Bt. (továbbiakban üzemeltető) szellemi tulajdona, kivéve azokat a részeket, tartalmakat, amiket a megrendelő biztosított a fejlesztő részére. A harmadik féltől származó információk, adatok megjelenítése, továbbközlése minden esetben módosítatlanul, rendelkezés szerint a forrás megjelölésével történik.

Az üzemeltető fenntart minden, a szolgáltatásainak bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. Az UiWebhez tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar szerzői jogi törvények védik.

A üzemeltető előzetes hozzájárulása nélkül tilos a szolgáltatások és egyéb szoftverek egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. Az szolgáltatások tartalmának részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - adattároló eszközére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult az így lementett, lemásolt információk, adatok többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

A(z) Útirány Webmédia Bt. oldalai és szolgáltatásaiból eredő termékei teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig a nyilvánosságnak bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá az üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül a lapok tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás, büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után. A(z) Útirány Webmédia Bt. követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Az uiweb.hu domain név, valamint az "UiWeb" név szerzői jogi védelmet élvez, felhasználása - a hivatkozás kivételével - kizárólag az Útirány Webmédia Bt. hozzájárulásával lehetséges.


Regisztrációs Rendszer

Oldalainkon regisztrációs rendszer és a felhasználók adatait adatbázisba gyűjtő rendszer működik.

Megfelelően erős hálózati tűzfallal védett, őrzött környezetben, saját szerverünkön tároljuk azokat az információkat, amiket a felhasználó az önkéntes regisztráció során megadott, vagy rendszerünk a használat során összegyűjtött.
A regisztráció során nem kötelező valódi, teljes nevet megadni, de a valós email cím egyértelműen a megfelelő kommunikáció lehetséges módja.

A felhasználó által megadott, és automatikusan összegyűjtött adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek csak hatósági kérésre adhatjuk ki.

A regisztrációkor megadott e-mail címet felhasználhatjuk saját, marketing célú megkeresésre, de harmadik félnek, vagy hirdető cégeknek nem adjuk ki címlistánkat.


Sütik

Az UiWeb oldalainak használatakor, a kliens (a felhasználó böngészője) cookie-kat, ún. sütiket tölthet le a saját számítógépére. Ezek a sütik tartalmazzák a regisztrált felhasználó esetleges adatait, illetve az oldalak működését elősegítő változókat.
Weboldalainkon látogatottság követő és elemző programok működnek, amik gyűjthetik és adatbázisba rendezhetik a felhasználók, az UiWeb oldalakon eltöltött tevékenységét, szokásait, és bármilyen elérhető adatot, amit az ügyfél vagy látogató számítógépe közöl magáról vagy a felhasználójáról.

Az UiWeb oldalak megfelelő működéséhez engedélyezni kell a böngészőben a sütik használatát.

A sütik bármikor törölhetőek a böngészőből, de várható, hogy az UiWeb oldalak automatikusan újra létrehozzák azokat.


Harmadik fél

Az UiWeb oldalain, több, harmadik féltől származó beépülőt, követőrendszert, látogatottság monitorozó programot is használ. Ilyenek például a Google Analytics, a Google Webmester eszközök és MyStat. Ezekről a programokról jelen irányelvünk nem rendelkezik. Kérjük olvassa el közvetlenül ezeknek a programoknak a szabályzatát.

Az Útirány Webmédia Bt. nem vállal felelősséget semmiféle kiszivárgott adatért, aminek közlése során harmadik személy is szerepet játszott.


Feltételek megsértése

A feltételekkel való visszaélés vagy olyan tevékenységben való részvétel amely a szabályzat rendelkezéseit megsérti a megfelelő jogi eljárást vonja maga után. Az UiWeb belátása szerint dönt a jogi úton történő felelősségre vonásról (amely magába foglalhatja a szolgáltatások beszüntetését).
Az UiWeb fenntartja a jogot, hogy azonnal felfüggessze határozatlan ideig a szolgáltatást amennyiben a felhasználó vagy előfizető megszegi a szerződési feltételeket, valamint amennyiben az UiWeb számára elfogadhatatlan módon tevékenykedik.


Felelősségkizárás

Amennyiben az UiWeb által készített weboldalt, nem az UiWeb szerverén kívánja futtatni, úgy az oldal működőképessége nem garantálható. Az ebből fakadó fejlesztési többletmunka kiszámlázásra kerülhet a megrendelő felé!

Az UiWeb nem vállal felelősséget a felhasználót, vagy harmadik személyt ért hardveres vagy szoftveres károkért, amely véletlenül következett be az UiWeb bármely termékének vagy szolgáltatásának a használata közben.
Az UiWeb nem vállal felelősséget harmadik személytől származó szolgáltatás igénybevételéből fakadó károkért vagy elérhetetlenségért.
Az Útirány Webmédia Bt. nem vállal felelősséget semmiféle kiszivárgott adatért, aminek közlése során harmadik személy is szerepet játszott.